KULAJDA


10 dkg měkkého salámu

1 cibule, sádlo (olej)

1,5 l vody

4-5 středně velkých brambor

sůl, kmín

1 kelímek kysané smetany

jíška

10 dkg sušených nebo čerstvých hub

1 lžíce kopru

3 bobkové listy, trošku octa, 2 vejce uvařené natvrdo

Postup: Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a na sádle nebo oleji osmažíme dosklovata, zalijeme 1,5 l vody. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a přidáme do vody, dochutíme solí a kmínem, chvíli povaříme.

Smetanu vlijeme do polévky, přidáme jíšku a rozmícháme, přidáme houby. Kopr jemně nasekáme, popř. koupíme ve skle a dáme do polévky s bobkovými listy.

Když jsou brambory měkké, dochutíme solí a octem. Nakonec přidáme salám nakrájený na kostičky a vejce nakrájená na kolečka.