PIRÁTSKÉ MASO
1 kg masa nakrájeného na kousky
4 stroužky nasekaného česneku
1/3 hrnku limetkové (citronové) šťávy
1 hrnek cukru krystal
1 lžička mletého nového koření
4 hrnky hovězího vývaru
1 cibule nakrájená nadrobno
2 lžíce sádla (oleje)
2 lžíce kari koření. 1 lžička skořice
4 mrkve nakrájené na kolečka
3 brambory nakrájené na kostky
1 červená paprika nakrájená na kousky
3 bobkové listy, 1 snítka tymiánu, pepř, sůl
Postup: Maso smícháme s česnekem a citronovou šťávou a necháme 60 minut marinovat.
V hlubokém talíři smícháme nové koření, cukr a skořici. Maso vyjmeme z marinády a dobře obalíme ve směsi cukru a koření.
V hluboké pánvi rozpálíme olej a maso krátce opečeme.
Maso vyndáme, vložíme cibuli, až zesklovatí. Do pánve nasypeme kari koření, zamícháme a vaříme 1 minutu.
Vrátíme maso, přidáme všechny přísady a přivedeme k varu. Pánev přikryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme 30 minut. Pánev odkryjeme a vaříme tak dlouho, až omáčka zhoustne.
Příloha: rýže