PIRÁTSKÉ MASO


1 kg masa nakrájeného na kousky

4 stroužky nasekaného česneku

1/3 hrnku limetkové (citronové) šťávy

1 hrnek cukru krystal

1 lžička mletého nového koření

4 hrnky hovězího vývaru

1 cibule nakrájená nadrobno

2 lžíce sádla (oleje)

2 lžíce kari koření. 1 lžička skořice

4 mrkve nakrájené na kolečka

3 brambory nakrájené na kostky

1 červená paprika nakrájená na kousky

3 bobkové listy, 1 snítka tymiánu, pepř, sůl

Postup: Maso smícháme s česnekem a citronovou šťávou a necháme 60 minut marinovat.

V hlubokém talíři smícháme nové koření, cukr a skořici. Maso vyjmeme z marinády a dobře obalíme ve směsi cukru a koření.

V hluboké pánvi rozpálíme olej a maso krátce opečeme.

Maso vyndáme, vložíme cibuli, až zesklovatí. Do pánve nasypeme kari koření, zamícháme a vaříme 1 minutu.

Vrátíme maso, přidáme všechny přísady a přivedeme k varu. Pánev přikryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme 30 minut. Pánev odkryjeme a vaříme tak dlouho, až omáčka zhoustne.

Příloha: rýže