VEPŘOVÉ NA ČESNEKU


Vepřové maso na česneku připravíme:

Maso nakrájíme na kostky asi 3 cm velké. Na sádle zpěníme cibulku nakrájenou na jemno, přidáme maso a orestujeme. Přidáme 5 stroužků česneku propasírovaného, trošku sole, kmín a dáme do trouby na cca 1 hodinu pod pokličkou dusit na 180 °C. Mezitím si připravíme suroviny na špenát a bramborový knedlík (recept níže).

Po hodině vyjmeme maso, vypečenou šťávu vložíme do kastrolu, zaprášíme moukou a podlijeme trochou vody (na 1 lžíci mouky - potřebujeme asi 2 pro čtyřčlennou rodinu - dáme hrneček vody) Zamícháme a provaříme asi 5 minut. Scedíme, a do vzniklé omáčky vrátíme maso, vypneme sporák a necháme dojít (již nevaříme).

Podáváme s bramborovým knedlíkem a špenátem