ZELŇAČKA


1 cibule

2 - 3 brambory

máslo, sůl, mléko nebo smetana, pepř

2-3 listů bobkového listu, pár kuliček nového koření

slanina, klobása

kysané bílé zelí

1 l vývaru nebo vody s masoxem

2 lžičky sladké papriky, celý kmín (jen mezi prsty)

Postup: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, syrové brambory taktéž.

Brambory vaříme s kmínem a solí doměkka, stačí 15 minut.

Přidáme zelí a bobkový list, pepř. Vaříme cca 30 minut.

Na másle osmahneme cibulku a a klobásu. Restujeme. Přidáme mletou papriku.

Vlijeme do uvařeného zelí s brambory.

Zahustíme jíškou (najdete v přílohách) dle potřeby a povaříme ještě asi 2 minuty.